Rekencoaching


Voor wie?

Rekencoaching is er voor leerlingen van de basisschool die moeite hebben met rekenen. Vaak is rekenen dan ook niet meer zo leuk en wordt er vervolgens weer minder geoefend waardoor het nog moeilijker wordt. Om deze cirkel te doorbreken is het goed om samen met een rekencoach te kijken naar wat het probleem is en hoe de leerling het beste geholpen kan worden.

Kennismaking en rekenonderzoek

Rekencoaching start altijd met een kennismaking met de leerling en één van de ouders. Vervolgens wordt er een rekenonderzoek gedaan. Vanuit het onderzoek volgt een kort verslag waarin staat wat er al wel goed gaat qua rekenen en waar extra hulp nodig is. Daar gaan we vervolgens mee aan de slag. Het verslag kan desgewenst ook met school gedeeld en besproken worden.

Begeleiding

Afhankelijk van het onderzoek worden afspraken gepland met de leerling. Sommige leerlingen komen een tijdje elke week, andere leerlingen komen eens in de paar weken. Wanneer er sprake is van een automatiseringsprobleem, kan er gebruik gemaakt worden van JaMaRa rekencoaching. In alle gevallen is het begeleiding op maat, passend bij waar de leerling op dit moment staat.

Tarief

Tarief voor rekencoaching is € 50,- per sessie. Een sessie bestaat uit 45 minuten begeleiding en 15 minuten administratie. Bij de eerste sessie maken we kennis en vindt de intake plaats. Mocht je na deze eerste sessie besluiten om toch niet verder te gaan, dan is deze eerste sessie gratis.